Windows 11

Publisert 29. september 2021. Skrevet av Petter Berg

Windows 11 lanserer 5. oktober, men det vil ta litt tid før Windows 11 blir tilgjengelig for deg som ansatt med tilhørighet til Hedmark IKT-samarbeidet.

Når Microsoft lanserer et nytt operativsystem, må vi sikre at det nye systemet fungerer optimalt for oss. Dette innebærer at det legges ned en stor jobb i testing av Windows 11 etter lansering, før vi kan gjøre det tilgjengelig for din jobb-PC.

Når vi er ferdig med testingen, og trygge på at Windows 11 kan bli tatt i bruk av alle, vil det bli publisert informasjon om dette på våre nettsider. Du vil også finne en veileder for hvordan du går frem for å installere Windows 11 i samme informasjonen.

Planen er at du skal kunne installere Windows 11 via Programvaresenteret, eller ved å retanke/formatere datamaskinen.

Nei, du må ikke installere Windows 11, men vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det! Etter et gitt tidspunkt et stykke frem i tid, kommer ikke vi til å støtte Windows 10 lenger, og da må du uansett installere Windows 11.

Alle nye datamaskiner skal kunne installere Windows 11 via Programvaresenteret når vi lanserer det. Det finnes noen unntak, og det er de eldste maskinene, som uansett må byttes ut.

Hvis tilbehøret fungerte med Windows 10 og oppfyller kravene for Windows 11, skal det fungere med Windows 11. Hvis du vil være sikker, undersøker du hos produsenten av tilbehøret.

Hedmark IKT