Windows 11

Microsoft lanserte Windows 11 5. oktober, men det vil ta litt tid før Windows 11 blir tilgjengelig for deg som ansatt med tilhørighet til Hedmark IKT-samarbeidet.

Når Microsoft lanserer et nytt operativsystem, må vi sikre at det nye systemet fungerer optimalt for oss. Dette innebærer at det legges ned en stor jobb i testing av Windows 11 etter lansering, før vi kan gjøre det tilgjengelig for din jobb-PC.

Når vi er ferdig med testingen, og trygge på at Windows 11 kan bli tatt i bruk av alle, vil det bli publisert informasjon om dette på våre nettsider. Du vil også finne en veileder for hvordan du går frem for å installere Windows 11 i samme informasjonen.

Planen er at du skal kunne installere Windows 11 via Programvaresenteret, eller ved å retanke/formatere datamaskinen.

Nei, du må ikke installere Windows 11, men vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det! Etter et gitt tidspunkt et stykke frem i tid, kommer ikke vi til å støtte Windows 10 lenger, og da må du uansett installere Windows 11.

Alle nye datamaskiner skal kunne installere Windows 11 via Programvaresenteret når vi lanserer det. Det finnes noen unntak, og det er de eldste maskinene, som uansett må byttes ut.

Du kan selv sjekke om du kan få Windows 11 ved å installere "Windows 11 - Sjekk av maskinvarekrav" som du finner i Programvaresenteret:

Hvis tilbehøret fungerte med Windows 10 og oppfyller kravene for Windows 11, skal det fungere med Windows 11. Hvis du vil være sikker, undersøker du hos produsenten av tilbehøret.

Hjelp oss med testing

Vi er godt i gang med testingen av Windows 11, og vi ønsker å gjøre Windows 11 tilgjengelig for alle så fort som mulig. Men vi må være helt sikre på at vi har fått testet det godt nok, og at de fleste «barnesykdommene» er rettet.

Hvis du ønsker å teste Windows 11 før vi gjør det tilgjengelig for alle, kan du enkelt gjøre det ved å melde din interesse i skjemaet under.

Fyll ut informasjonen vi etterspør, og send inn. Når vi ser behovet for å gi flere tilgang til å teste, vil vi velge noen fra de som har meldt sin interesse her. Du vil ikke høre noe fra oss, med mindre du blir valgt ut!

Hvis du blir valgt ut til å teste Windows 11, vil du også kunne rapportere feil via Kommunemenyen. Der finner du et alternativ som heter «Windows 11 feilrapport». Bruk denne tjenesten til å gi oss en beskjed om hva som ikke fungerer. Vi gir ikke tilbakemelding på rapporteringene, men vi går grundig igjennom alle. Du finner også denne tjenesten her: https://www.hedmark-ikt.no/windows-11-feilrapport/

Meld interesse for testing

Hedmark IKT