Tanking av Dell PC

Sist oppdatert: 06/10/2021

Denne veilederen viser deg hvordan du tanker din Dell PC som du har på arbeid (Dette gjelder PCer som er merket med Hedmark IKT) . Du skal kun tanke en Dell PC (arbeids PC) etter avtale om dette med oss!

 

Viktig:

  • Ved tanking av PC så må den være tilkoblet kablet nettverk på jobb og tilkoblet med strøm. Dette vil ikke fungere fra hjemmekontor.
  • Det du har laget og installert på Disk (C:) på din maskin, vil bli borte! Flytt derfor det du ønsker å beholde over til nettverkplasseringen Hjemmeområde (H:) eller OneDrive – Hedmark IKT
  • Gå igjennom alle stegene som vises i denne veilederen FØR du starter tankingen av din Dell PC.

 

Det første du må gjøre er å starte opp maskinen. Det vil si at maskinen må være helt avslått først.

Når Dell logoen kommer opp etter du har startet maskinen, trykker du umiddelbart på F12 knappen på tastaturet. Da vil dette vinduet komme opp:

 

Når vinduet har kommet opp, kan du bruke piltastene på tastaturet til å navigere deg opp og ned i listen over valg. Flytt deg ned til «Onboard NIC (IPV4)» (1) og trykk på «ENTER» knappen på tastaturet for å gå videre.

NB: Hvis du ikke kommer videre her og PCen du forsøker å retanke står koblet til dockingstasjon, så forsøk å ta PCen ut av dockingstasjon og koble nettverksledning og strøm rett i pcen. Forsøk deretter å starte retanking på nytt.

 

Du vil da få opp dette bildet, og du har 5 sekunder på å trykke ”ENTER” på tastaturet for å gå videre.

 

Maskinene begynner da å laste nødvendige filer for å retanke

 

I boksen som nå vises, klikker du ”Next” (2) for å gå videre.

 

Klikk ”Next” (3).

Du er nå ferdig med de viktigste valgene, og kan klikke ”Next” på de gjenværende stegene på din maskin:

 

Maskinen vil nå starte installasjonen av Windows, og prosessen vil ta mellom 60-90 minutter, avhengig av hastigheten du har på nettet du er koblet til.

Når tankeprosessen har startet vil du merke at PC-en skrur seg av og på flere ganger, dette er en del av prosessen og er ikke en feil.

Når påloggingsvinduet har kommet opp på skjermen, er tankingen ferdig og PCen klar til bruk.

 

OBS: Når du har logget deg inn på PCen, kan det hende du har mistet tilkoblingen til nettverksplasseringene som du ser på bildet over (5).

For at dette skal komme på plass, må du la PCen stå på en liten stund (ca 30 minutter +) med nettkabel tilkoblet, deretter restarte maskina og sjekke om du har fått tilgang til flere, som vist på bildet under.

 

 

Ekstraprogrammer vil ikke være tilgjengelig rett etter tanking. Disse må få tid til å installere seg, hvor lang tid dette tar er avhengig av blant annet netthastigheten på lokasjon.

Kommentarer

Har du et forbedringsforslag til denne artikkelen, er du velkommen til å legge igjen en kommentar her!

NB. Vi har ikke mulighet til å behandle enkeltsaker via kommentarfeltet, så hvis du trenger hjelp med noe, vennligst ta kontakt med brukerstøtte via Selvbetjeningsportalen eller på telefon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hedmark IKT