Sikkerhetskopi av filer

Sist oppdatert: 01/07/2021

På våre delte filområder, er det nå aktivert en tjeneste som heter ” Shadow copy”. Denne tjenesten gjør at du enkelt kan se tidligere versjoner av filer og mapper. Dette er kjekt i situasjoner hvor en fil og/eller mappe har blitt endret, og du ønsker å se hvordan det så ut før endringen.

 

Dette gjelder da følgende filområder:

H: Hjemmeområder
K: Avdelingsområder
O: GIS-områder (gis-n/gis-s)
S: Avdeling sikker sone
Y: Felles-prosjekt

 

Når det gjøres endringer på filer eller mapper, vil det bli lagret en kopi av den gamle versjonen. Dette skjer hver time mellom 07.00 og 19.00 hver dag, og det tas vare på de siste 30 kopiene av en fil eller mappe. Det vil si at du ikke vil ha en evig tilgang til kopier av filene eller mappene, men de siste 30 kopiene. Er ikke en fil redigert på en stund, er det mappen den ligger i som vil ha sikkerhetskopiene.

Dette kan være vanskelig å forholde seg til, men måten vi ønsker at du bruker denne tjenesten på, er ved situasjoner hvor du gjør en feil med en fil eller en mappe, og du da ønsker å gjenopprette denne for å slippe merarbeid.

Her ser du hvordan du enkelt kan finne de andre versjonene på filer og mapper:

 

Høyreklikk på filen eller mappen du ønsker å se eldre versjoner av, og klikk deretter på ”Egenskaper” (1).

 

Øverst i oversikten for ”Egenskaper” velger du fanen ”Tidligere versjoner” (2). Du kan da se tidligere versjoner for filen/mappen du valgte.

Hvis det ikke vises noen andre versjoner i denne oversikten, har ikke filen/mappen blitt endret i filområdet på en stund.

Når du finner versjonen du ønsker å se, kan du velge ”Åpne” (3) for å åpne filen. Du må da huske å lagre filen. Du kan også velge ”Gjenopprett” (4). Da gjenopprettes filen med den du har valgt i listen. Vær OBS på at du gjenoppretter riktig versjon!

Kommentarer

Har du et forbedringsforslag til denne artikkelen, er du velkommen til å legge igjen en kommentar her!

NB. Vi har ikke mulighet til å behandle enkeltsaker via kommentarfeltet, så hvis du trenger hjelp med noe, vennligst ta kontakt med brukerstøtte via Selvbetjeningsportalen eller på telefon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Hedmark IKT