Ny databruker – Programvaresenter

Sist oppdatert: 17/03/2022

Denne veilederen er en del av opplæringen for nye databrukere. Se den komplette opplæringen her: https://www.hedmark-ikt.no/brukerveiledning-for-ny-databruker/

 

I Programvaresenteret finner du programmer du kan installere selv.
Programmer som er tilgjengelig her, er programmer du som ansatt kan installere uten at det krever administratortilgang på din PC. Noen programmer krever lisens, så hvor det er tilfelle må lisens bestilles av oss i Hedmark IKT først. Hvis du trenger et program i jobbsammenheng som ikke finnes i Programvaresenteret, kan vi i Hedmark IKT vurdere å legge det ut i Programvaresenteret.

Denne veilederen vil vise deg hvordan du åpner Programvaresenteret og hvordan du installerer et program.

 

Får å åpne Programvaresenteret, klikker du først på ”Kommunemenyen” (1) nede til venstre på din skjerm. Klikk deretter på ”Programvaresenter” (2) i menyen.

 

Programvaresenteret åpner seg på skjermen din, og du vil se dette bildet først. På veneste side i Programvaresenteret ser du en meny (3) men følgende punkter:

Programmer: Her finner du programmer som er tilgjengelig for installasjon på din PC-en. Er det programmer du savner og mener burde ligget her så send inn en bestilling på Selvbetjeningsportalen.
Oppdateringer: Her finner du oppdateringer som vi legger tilgjengelig. Disse kan du installere selv eller så blir de «tvunget» inn på PC-en etter en tid. Hvis det skulle dukke opp installasjoner som mislyktes, så ta kontakt med oss. Enten via Selvbetjeningsportalen eller ved å ringe Brukerstøtte.
Operativsystemer: Her kommer oppdateringer fra oss som gjelder selve operativsystemet til din PC. Det kan da f.eks. være oppgradering av PC-en fra Windows 7 til Windows 10.
Installasjonsstatus: Her finner du status på installasjoner som er på PC-en.

 

Når du skal installere et program via Programvaresenteret, klikker du på programmet du ønsker å installere i listen under ”Programmer” (4). Du vil da få opp et bilde som viser mer informasjon om programmet. Klikk på ”Installer” (5) for å starte installasjonen av programmet.

Kommentarer

Har du et forbedringsforslag til denne artikkelen, er du velkommen til å legge igjen en kommentar her!

NB. Vi har ikke mulighet til å behandle enkeltsaker via kommentarfeltet, så hvis du trenger hjelp med noe, vennligst ta kontakt med brukerstøtte via Selvbetjeningsportalen eller på telefon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Hedmark IKT