Ny databruker – Koble til trådløst nettverk

Sist oppdatert: 05/07/2021

Denne veilederen er en del av opplæringen for nye databrukere. Se den komplette opplæringen her: https://www.hedmark-ikt.no/brukerveiledning-for-ny-databruker/

 

Denne veilederen vil vise deg hvordan du kobler til din PC og/eller din mobiltelefon på nettverket på din arbeidsplass.

PC

Har du en bærbar PC levert fra Hedmark IKT, har du mulighet til å koble deg mot Hedmark IKTs trådløse nettverk. Dette heter «HedmarkIKT» og du har kun tilgang til dette når du er på ditt arbeidssted som har trådløst nett tilgjengelig.

Pass på at bryteren for trådløst på PCen er slått på. Den finner du som en skyvebryter på en av kortsidene på PCen eller foran på PCen. Hvis PCen din ikke har en skyvebryter, så har du en tastekombinasjon som skal brukes til aktivere og deaktivere trådløstnett. Klikk og hold nede tasten merket med ”Fn”, klikk deretter på tasten merket med et blått antenne-symbol:

 

For å koble til et trådløst nettverk, klikker du på ”nettverk-ikonet” (1) nede i høyre hjørne på Oppgavelinjen (helt nederst til høyre på skjermen).

Ikonet for nettverk kan variere avhengig av om du er tilkoblet et trådløst eller kablet nettverk fra før, eller om du ikke er tilkoblet noen ting:

 

Når du har klikket på ”nettverk-ikonet” (2), vil du få en oversikt over tilgjengelig nettverk der du er. Velg ”HedmarkIKT” (3) i listen og klikk på ”Koble til” (4).

Tips: Huk av ”Koble til automatisk” (5) hvis du vil at PCen skal koble seg til dette nettverket automatisk i fremtiden.

Koble til trådløst nettverk på mobil

Du kan også koble til din mobile enhet på dette nettverket. Tilkoblingen mobilen din får er begrenset og blir som et «gjeste nettverk». Vi gjør oppmerksom på at stegene under kan avvike noe avhengig av hvilken telefon du har.

Android

  • Åpne innstillinger
  • Velg Wi-Fi
  • Velg deretter HedmarkIKT
  • Fyll ut brukernavn og passord, samme som du bruker for å logge deg på din PC/Wyse-terminal.

iPhone

  • Åpne innstillinger
  • Velg Wi-Fi
  • Velg HedmarkIKT
  • Fyll ut brukernavn og passord, samme som du bruker for å logge deg på din PC/Wyse-terminal.
  • Trykk godkjenn på sertifikatet.

Kommentarer

Har du et forbedringsforslag til denne artikkelen, er du velkommen til å legge igjen en kommentar her!

NB. Vi har ikke mulighet til å behandle enkeltsaker via kommentarfeltet, så hvis du trenger hjelp med noe, vennligst ta kontakt med brukerstøtte via Selvbetjeningsportalen eller på telefon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hedmark IKT