Installere oppgradering av Citrix

Sist oppdatert: 07/12/2020

Denne veilederen vil vise deg hvordan du kan legge inn den nye oppdateringen til Citrix. Dette er en påkrevd oppgradering som automatisk vil bli lagt inn på din maskin i uke 1-2 i 2021. Hvis du ønsker å installere denne oppgraderingen på et mer beleilig tidspunkt, kan du gjøre dette ved å følge denne veilederen.

 

Oppgraderingen kan installeres via Programvaresenteret. For å åpne Programvaresenteret, klikker du på ”Kommunemenyen” (1) på oppgavelinjen. Klikk deretter på ”Programvaresenter” (2)

 

Du vil nå se at Programvaresenteret har åpnet seg. Klikk på ”Citrix Workspace App” (3) i listen over programmer.

 

Klikk deretter på ”Installer” (4).
Installasjonen starter og går av seg selv. Hvor lang tid installasjonen tar varierer avhengig av hastigheten på nettet du er tilkoblet.

OBS: Hvis «Installer»-knappen ikke synes, men det står «Avinstaller» i stede, kan det hende oppgraderingen allerede er installert på din maskin. Den enkleste måten å se om du har riktig oppgradering på din maskin, er å se på versjonsnummeret. Riktig versjonsnummer skal være 19.12.2000.7. Hvis du ikke har denne versjonen på din maskin, og du får ikke valget om å installere, må du ta opprette en sak på Selvbetjeningsportalen eller ringe brukerstøtte.

 

Maskinen din må starte på nytt for at oppgraderingen skal fungere. Når installasjonene er ferdig vil det komme opp en boks hvor du får 2 valg. Du har 10 minutter på deg til å gjøre et valg her. Hvis tiden går ut, vil maskinen starte på nytt automatisk. Klikk på ”Omstart Nå” (5) for å starte maskinen på nytt og fullføre installasjonen.

Kommentarer

Har du et forbedringsforslag til denne artikkelen, er du velkommen til å legge igjen en kommentar her!

NB. Vi har ikke mulighet til å behandle enkeltsaker via kommentarfeltet, så hvis du trenger hjelp med noe, vennligst ta kontakt med brukerstøtte via Selvbetjeningsportalen eller på telefon.

4 svar til “Installere oppgradering av Citrix”

 1. Lars Schee sier:

  Jeg får valget avinstallere. Er det en ny versjon, eller har jeg riktig inne allerede

  • Petter Berg sier:

   Hei Lars!
   Hvis du har en helt ny PC fra oss, eller at den nettopp har blitt retanket (formatert) kan det hende du allerede har riktig versjon.
   For å være helt sikker, kan du se på versjonsnummeret. Riktig versjonsnummer skal være 19.12.2000.7. Du finner versjonsnummeret i informasjonen under «Avinstaller» knappen.
   /Petter

 2. Hillevi S. Larsson sier:

  Jeg får også valget avinstaller. Men har ikke det versjonsnummeret dere angir. Men jeg finner ikke en installer-knapp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hedmark IKT